Paikalliset vastuuteot

Pulloja ja tölkkejä palauttamalla voi auttaa

Keskimaan noin 25 myymälässä on pullonpalautuskoneessa mahdollisuus lahjoittaa tyhjistä pulloista ja tölkeistä kertyvät eurot hyväntekeväisyyteen. Lahjoitusvarat menevät omassa kunnassa tai lähialueella toimivalle yhdistykselle, pääosin lapsi- ja nuorisotyöhön.

Asiakas voi halutessaan lahjoittaa palauttamistaan pulloista ja tölkeistä kertyvät panttirahat hyväntekeväisyyteen. Mikäli asiakkaat lahjoittavat esimerkiksi 10 % pullo- ja tölkkirahoistaan hyvään tarkoitukseen, puhutaan satojen tuhansien eurojen kokonaissummasta. Automaatilla ei tarvitse panttien palauttamisen jälkeen tehdä muuta kuin painaa lahjoita-napista. Näin jokainen voi auttaa toimivalla ja helpolla tavalla arkisen asioinnin yhteydessä.

Tuettavat yhdistykset tekevät laajasti lapsi- ja nuorisotyötä

Lahjoitusvarat on ohjattu pääosin lapsi- ja nuorisotyöhön, esimerkiksi Multialla työelämä- ja yrittäjyyskasvatukseen, Saarijärvellä lapsiperheille suunnatun retken tai tapahtuman järjestämiseen, Säynätsalossa urheilu- ja pelivälineiden hankintaan, Laukaassa perhekahvila- ja muskaritoimintaan sekä Jämsässä kurssi- ja kerhotoimintaan. Kyyjärvellä rahat käytettiin partiolaisten retkeilyvarusteiden hankintaan ja Jyväskylässä muun muassa Köhniön uimarannan hyppytornilaiturin kunnostamiseen. Pullonpalautusrahojen saajaksi kelpuutetaan kullakin paikkakunnalla ja kaupunginosassa vain aidosti paikalliset kohteet. Mukaan pääseminen edellyttää myös voimassa olevaa poliisin myöntämää rahankeräyslupaa.