Paikalliset vastuuteot

Pulloja ja tölkkejä palauttamalla voi auttaa

Keskimaan noin 25 myymälässä on pullonpalautuskoneeseen lisätty mahdollisuus lahjoittaa tyhjistä pulloista ja tölkeistä kertyvät eurot hyväntekeväisyyteen. Lahjoitusvarat menevät omassa kunnassa tai lähialueella toimivalle yhdistykselle, pääosin lapsi- ja nuorisotyöhön.

Keskimaan S-marketeissa ja Sale-myymälöissä on parin viime vuoden aikana uusittu pullokoneita ripeään tahtiin. Moderneissa laitteissa on uusia toimintoja, muun muassa pullonpalautusrahojen lahjoitusominaisuus. Lahjoitusmahdollisuus on otettu käyttöön 25 myymälän pullonpalautuksessa. Asiakas voi halutessaan lahjoittaa palauttamistaan pulloista ja tölkeistä kertyvät panttirahat hyväntekeväisyyteen. Mikäli asiakkaat lahjoittavat esimerkiksi 10 % pullo- ja tölkkirahoistaan hyvään tarkoitukseen, puhutaan satojen tuhansien eurojen kokonaissummasta. Automaatilla ei tarvitse panttien palauttamisen jälkeen tehdä muuta kuin painaa lahjoita-napista. Näin jokainen voi auttaa toimivalla ja helpolla tavalla arkisen asioinnin yhteydessä.

Tuettavat yhdistykset tekevät laajasti lapsi- ja nuorisotyötä

Jokaiselle pullonpalautuslahjoituksessa mukana olevalle myymälälle on valittu ensimmäiselle puolivuotiskaudelle 1-3 paikallista tukikohdetta.

Lahjoitusvarat ohjataan pääosin lapsi- ja nuorisotyöhön, esimerkiksi Multialla työelämä- ja yrittäjyyskasvatukseen, Saarijärvellä lapsiperheille suunnatun retken tai tapahtuman järjestämiseen, Säynätsalossa urheilu- ja pelivälineiden hankintaan, Laukaassa perhekahvila- ja muskaritoimintaan sekä Jämsässä kurssi- ja kerhotoimintaan. Kyyjärvellä rahat käytetään partiolaisten retkeilyvarusteiden hankintaan ja Jyväskylässä muun muassa Köhniön uimarannan hyppytornilaiturin kunnostamiseen.

Tukea mahdollisimman monelle

Tuen saajat vaihtuvat puolen vuoden välein, jotta uudella toimintamallilla voidaan auttaa mahdollisimman montaa keskisuomalaista yhdistystä. Pullonpalautusrahojen saajaksi kelpuutetaan kullakin paikkakunnalla ja kaupunginosassa vain aidosti paikalliset kohteet. Mukaan pääseminen edellyttää myös voimassa olevaa poliisin myöntämää rahankeräyslupaa.