Osuuskauppa Keskimaa starttaa kesäkuussa Korin täydeltä kotiseutua -kampanjan, jonka tavoitteena on tuoda lähellä tuotetut tuotteet paremmin esiin Keskimaan myymälöissä sekä muussa markkinoinnissa ja viestinnässä.

Lähellä tuotetut tuotteet tarjoavat kotiseudullemme työtä sekä asiakkaillemme uusia elämyksiä. Lähiruoka ja paikallisten tekemät tuotteet näyttäytyvät jatkossa entistä paremmin lähes jokaisessa Keskimaan marketissa. Korin täydeltä kotiseutua -kampanja tulee näkymään Keskimaan Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa sekä Mestarin Herkussa. Lähituotteita tullaan nostamaan myymälöissä paremmin esiin, jotta asiakkaiden on ne nykyistä helpompi löytää.

– Rakennamme Prismoihin Lähitori-kojuja massaesillepanojen paikoille ja teemme S-marketeissa sekä Saleissa Lähitori-hyllypäätyjä. Lisäksi hyllynreunojen etiketteihin ja hintanäyttöihin tulee kaulureita, joissa kerrotaan kyseessä olevan lähituote, toimialajohtaja Vesa Kyllönen kuvailee.

Uusien Lähitorien avulla haluamme varmistaa, että lähituotteet ovat jatkossa vieläkin lähempänä, helpommin saatavilla ja valinnanvaraa löytyy entistä enemmän.

– Lähellä tuotetut tuotteet tulee jatkossa tunnistamaan Läheltä- ja Lähitori-symboleista.

Lähituottajayhteistyön syventämisestä on puhuttu Keskimaalla jo pitkään, kampanjan myötä myös yhteistyö tuottajien kanssa tulee syventymään.

– Yhteistyö on ollut hyvää tähänkin asti, mutta haluamme edelleen lisätä vuorovaikutusta ja tiivistää kumppanuuttamme valtakunnallisiin ketjuvalikoimiin kuulumattomien lähituottajiemme kanssa. Keväällä järjestimme ensimmäisen lähituottajafoorumin, johon osallistui kymmeniä keskisuomalaisia tavarantoimittajia. Tarkoituksena on, että jatkossa tapahtuma kokoaa lähituottajamme yhteen vuosittain.

Lähituottajakumppanuuksien parantamisen ei odoteta suoranaisesti tuovan merkittävää lisämyyntiä Keskimaalle. Tärkeämpää on edistää aktiivisesti kotiseutumme lähituotannon menestystä ja tulevaisuutta omien tekojemme kautta.

– Olemme monelle paikalliselle elintarvikeviljelijälle ja -valmistajalle selkäranka, jonka varaan toiminta hyvin suurelta osin on rakentunut. Ensisijainen tavoitteemme on edistää näiden yritysten elinvoimaisuutta auttaen niitä kehittymään ja toivon mukaan myös kasvamaan.

128 kumppania, 1200 tuotetta

Keskimaalla oli viime vuonna 128 lähituottajakumppania ja heillä yli 1200 tuotetta myynnissä Keskimaan myymälöissä vuoden aikana. Leipomot ovat vahvoilla, kun myyntidatasta tarkastellaan lähituotteiden euromääräisiä myyntejä.

– Leipä on tuoretuote, jota ostetaan ympäri vuoden, vuodenajoista ja sesongeista riippumatta. Sen sijaan vihannekset, juurekset ja marjat korostuvat kesäkuukausina, hankinta-asiantuntija Marko Kiiskinen kuvailee.

Leipomoiden kärjessä keikkuu omilla luvuillaan Ruthin leipomo, jonka tuotteet maistuvat asiakkaillemme paikkakunnasta ja toimipaikasta riippumatta.

– Alueellisia erojakin on nähtävissä. Hankasalmen ja Äänekosken seuduilla maistuu konnevetisen Mannisen Kotileipomon leipä, kun taas Keuruulla syödään Virroilla toimivan Vilenin leipomon tuotteita. Kuhmoisissa nousee puolestaan suosikiksi Padasjoen leipomo, Kiiskinen taustoittaa.

Paikallisten leipomoiden lisäksi Keskimaan pienkumppaneiden sarjassa korostuvat keskisuomalaisilla vesillä toimivat ammattikalastajat sekä kalanjalostajat, joiden tuotteet ovat pääosin myynnissä Ruokatoreilla. Hedelmä- ja vihannesosastoilla paikallisuus näkyy ennen muuta perunalaarien äärellä. Myös hunaja sijoittuu edelleen monissa myymälöissä lähituotteiden kärkipäähän.

Lähituotevalikoimaa löytyy Keskimaan kaupoista eniten Seppälän Prismasta. Seuraavina tulevat Prisma Keljo, Mestarin Herkku ja Prisma Palokka. S-marketeista paikallistuotteiden määrässä kärjessä ovat Vaajala, Savela, Jämsä, Muurame ja Äänekoski, Saleista puolestaan Konnevesi ja Multia.

 

Lisätiedot

Osuuskauppa Keskimaa, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen, vesa.kyllonen@sok.fi, 010 767 3021

Osuuskauppa Keskimaa, hankinta-asiantuntija Marko Kiiskinen, marko.kiiskinen@sok.fi, 010 767 3059

Korin täydeltä kotiseutua verkkosivut 

 

Osuuskauppa Keskimaa on solminut paikallisen kumppanisopimuksen mobiilioperaattori Moi Mobiili Oy:n kanssa. Asiakasomistajilla on nyt mahdollisuus saada Moin kuluttajille suunnatuista liittymistä Bonusta. Asiakasomistajien mahdollisuudet kerryttää Bonusta kasvavat. Kolme osuuskauppaa aloitti yhteistyön mobiilioperaattori Moin kanssa viime marraskuussa, ja nyt myös Osuuskauppa Keskimaan on solminut Moin kanssa paikallisen kumppanisopimuksen.

Osuuskauppa Keskimaan ja mobiilioperaattori Moi Mobiili Oy:n solmiman yhteistyön myötä asiakasomistajamme voivat saada Bonusta kaikista Moin kuluttajille tarjoamista mobiililiittymistä: Laitenetti, Rento 4G, Suosikki 4G ja Reilu 5G.

− Haluamme tarjota asiakasomistajille jatkuvaa hyötyä ja kehittää uusia raikkaita tapoja kohdata asiakkaiden muuttuvat tarpeet. Perusajatukseemme kuuluu laadukas ja kohtuullisen hintainen tuotevalikoima kaikille. Moin kuluttaja-asiakkaiden tuoteperhe vastaa tähän erinomaisesti omaa tarjontaamme täydentäen. Moin kautta pystymme tarjoamaan erityisesti nuorempaa asiakaskuntaamme houkuttelevan tavan kerätä bonuksia, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Noora Luoma.

− Olen erittäin iloinen tästä yhteistyöstä. Olemme jo pitkään halunneet vahvistaa toimintaamme paikallisesti ympäri Suomea, ja yhteistyömme Osuuskauppa Keskimaan kanssa antaa meille entistä laajemmat puitteet Keski-Suomessa, Moi Mobiili Oy:n toimitusjohtaja Petri Lahtinen iloitsee.

Bonusta kertyy kaikista Moin kuluttajaliittymistä:
1. Mobiililiittymien kuukausimaksuista
2. Kotimaassa soitetuista normaalihintaisista puheluista matka- ja lankapuhelinliittymiin
3. Normaalihintaisista teksti- ja multimediaviesteistä
4. Kotimaan normaalihintaisesta datasiirrosta

Roaming-puhelut sekä lisämaksulliset puhelut, kuten soitot yritys- ja palvelunumeroihin tai puhelut Suomesta ulkomaille eivät kerrytä Bonusta.

Moin Bonusta kerryttävät tuotteet voi hankkia osoitteesta moi.fi. Bonusta voit kerryttää kaikilla Moin liittymillä. Bonuksen kerryttämisen voit aloittaa helposti Mun Moi -palvelussa liittämällä S-Etukortin Mun Moi -asiakastiliin.

Lisätietoja yhteistyöstä ja Bonuksen kertymisestä voit lukea keskimaa.fi/moi ja moi.fi/bonus.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, Noora Luoma, viestintä- ja markkinointijohtaja, 010 767 3040, noora.luoma@sok.fi
Moi Mobiili Oy, Petri Lahtinen, toimitusjohtaja, 0400 500 373, petri.lahtinen@moi.fi