Syksyllä alkanut S-market Äänekosken myymälätilojen kokonaisvaltainen uudistus on valmistunut. Myymälän yhteyteen on rakennettu uusi ruoan verkkokauppaostosten noutopiste ja myymälän sisälle avautuu Fazerin myymäläleipomo. Lisäksi tiloihin on rakennettu kolme uutta vuokratilaa, joissa toiminnan aloittivat vuoden lopulla Kotipizza ja Silmäasema. Parturi-kampaamo Hius aukeaa huhtikuun alussa.

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt mittavan uudistuksen S-market Äänekosken kiinteistössä. Myymäläilme on raikastettu S-market-konseptin mukaiseksi ja samalla myymälä on nykyaikaistettu tilamuutoksin. Merkittävimmät muutokset S-marketin palvelukokonaisuuteen tuovat uusi ruoan verkkokaupan noutopiste ja Fazerin myymäläleipomo.

  Verkkokauppaostosten noutopiste S-market Äänekosken kylmäkalusteet

− Torstaina avattavasta Fazerin myymäläleipomosta asiakkaat voivat ostaa uunituoreet ja laadukkaat leivät ja leivonnaiset. Tämän lisäksi pääsemme avaamaan ruoan verkkokauppaostosten noutopisteen. Erillinen noutopiste sujuvoittaa tilattujen ostosten noutoa, kun asiakkaat voivat parkkeerata auton noutopisteen viereen ja noutaa ostokset vaivattomasti oman sisäänkäynnin kautta, iloitsee S-market Äänekosken marketpäällikkö Katja Hyötyläinen.

Myymälätilojen muutoksien lisäksi myös taustatiloja on muokattu paremmin arjen toimintoja tukeviksi. Taustatilojen tilajärjestelyt helpottavat muun muassa kuormien purkamista. Yksi asiointiin vaikuttava uudistus on ovelliset ja kannelliset kylmäkalusteet, jotka toimivat energiatehokkaasti ympäristöystävällisellä hiilidioksidilla.

− Olemme saanet käyttöön myös paljon toivotut pikakassat, jotka nopeuttavat asiointia erityisesti pienempiä ostoksia tehdessä, lisää Hyötyläinen.

Kolme uutta toimijaa saman katon alle

S-marketin kiinteistöön on rakennettu kolme uutta vuokratilaa. Uusissa tiloissa vuokralaisina aloittivat jo viime vuoden lopulla Kotipizza ja Silmäasema, parturi-kampaamo Hius aloittaa toiminnan huhtikuun alusta alkaen.

− Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme kiinteistöön kaivattuja lisäpalveluita. Arkiostoksia tehdessä saman katon alta saa nyt hyvin laajasti erilaisia palveluita. Tällainen kauppakeskusmainen kokonaisuus tukee jokaisen toimijan toimintaa, kun asiakasvirrat kasvavat, toteaa projektista vastannut Osuuskauppa Keskimaan ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen.

S-marketin kiinteistössä toimii uusien toimijoiden lisäksi Musti ja Mirri, kahvila Caffitella sekä LähiTapiola.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen, 010 767 3039, jarno.minkkinen@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, marketpäällikkö Katja Hyötyläinen, 010 767 4289, katja.hyotylainen@sok.fi

Syksyllä 2022 alkanut S-market Laukaan kiinteistön laajennus ja myymäläuudistus on valmistunut. Myymälän 350 neliön laajennusosaan on avattu ruoan verkkokaupan noutopiste omalla sisäänkäynnillä. Laajennusosan myötä kaupan taustatiloille on saatu lisätilaa, joten asiakastilat ovat nyt entistä avarammat ja toimivammat niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin näkökulmasta.

S-market Laukaa hevi S-market Laukaa Ruokatori

S-market Laukaassa ollaan tyytyväisiä remontin lopputulokseen.

− Kaikki kalusteet kassoista lähtien on vaihdettu ja koko myymälä käännetty 90 astetta. Esimerkiksi maitokaapit sekä Ruokatori ja paistopiste on siirretty takaseinälle, laajennusosaan sijoittuvien taustatilojen välittömään läheisyyteen. Nykyiset puitteet nostavat sekä asioinnin että työskentelyn myymälässä aivan uudelle tasolle, kun ahtaus on vaihtunut avaruuteen, toimivuuteen ja helppouteen, S-market Laukaan marketpäällikkö Nina Röppänen kuvailee muutoksia.

S-marketin valikoimia on jo viime vuoden puolella muokattu vastaaman entistä paremmin paikallisten asiakkaiden tarpeita. Ruokatorin valikoimaa on laajennettu ja se on nyt entistä runsaampi.
– Ruokatorilla uutuuksina ovat paikan päällä paistetut pizzat ja täytetyt patongit. Suunnitteilla on lisätä ravintolatasoisia ruoka-annoksia valikoimiin kevään ja kesän aikana, Röppänen kertoo.

S-market Laukaan kaikki kylmäkalusteet on vaihdettu hiilidioksidilla toimiviin, ovellisiin kylmäkalusteisiin, joiden lauhdelämpö hyödynnetään kiinteistön lämmityksessä. Kylmäkalusteuudistus parantaa merkittävästi myymälän energiatehokkuutta.

Nykyaikaisiksi remontoidut tilat ovat ilahduttaneet niin asiakkaita kuin kaupan henkilökuntaakin, kun taustatoiminnot tukevat nyt paremmin kaupan toimintoja ja selkeyttävät niin asiointia kuin kuormien purkamistakin. Myymälään on saatu paljon toivotut itsepalvelukassat, jotka sujuvoittavat asiakaspalvelua erityisesti pienempiä ostoksia tehdessä. Myös laajennusosaan siirtynyt ruoan verkkokauppapalvelu helpottaa asiointia. Ostoksia noudettaessa auton saa kätevästi noutopisteen sisäänkäynnin läheisyyteen.

  S-market Laukaa noutopiste

– Olemme saaneet jo nyt paljon kiitosta laajennusosaan avatusta verkkokaupan noutopisteestä omalla sisäänkäynnillä. Ruokaostosten lisäksi tilassa on Postin ja Matkahuollon pakettiautomaatit, Nina Röppänen kertoo.

Piha-alueiden uudistustyöt viimeistellään vielä kesällä 2023. Aurinkosähköjärjestelmä asennetaan myymälän katolle ensi vuoden puolella.

Uudistuneen Laukaan S-marketin avajaisia juhlitaan viikonlopun ajan avajaistarjousten merkeissä. Avajaispäivänä torstaina 9.3. on kakkukahvitus asiakkaille klo 10–18.


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen, 010 767 3039, jarno.minkkinen@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, marketpäällikkö Nina Röppänen, 010 767 4500, nina.roppanen@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa rakentaa Uuraisille uuden noin 1000 neliön suuruisen S-marketin. Liikekiinteistön yhteyteen siirtyy myös ABC-automaattiasema. Rakennusprojekti alkaa keväällä 2023 ja sen on määrä valmistua alkuvuodesta 2024.

Osuuskauppa Keskimaa ja Uuraisten kunta allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Uuraisten elinvoimahankkeesta kesällä 2021. Hankkeen myötä Uuraisten keskustaan käynnistettiin kaavoitus uuden liikekiinteistön rakentamiseksi. Kaavamuutos valmistui lokakuussa 2022.

− Lupasimme kaavamuutoksen vahvistamisen jälkeen tarkentaa suunnitelmiamme Uuraiselle rakennettavasta uudesta liikekiinteistöstä. Keskimaan hallitus hyväksyi kokouksessaan 21.2.2023 esityksemme noin 1000 neliön S-marketin rakentamisesta Uuraisille. Tämä esityksemme oli pitkän pohdinnan ja laskelmien tulos. Uuraislaisten toiveet on huomioitu päätöksessä rakentaa paikkakunnalle S-market, toteaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

Osuuskauppa Keskimaan nykyinen Sale Uurainen toimii noin 400 neliön tiloissa, jotka eivät enää vastaa nykyisiä tarpeita. Uuteen S-markettiin rakennettavat tilat tuplaavat nykyisen Salen myymälätilan. Uutta liiketilaa reunustaa tilava parkkialue, jossa on huomioitu myös urheilukentän läheisyys.

− Osuuskaupan tavoitteiden mukaisesti meille on tärkeää olla mukana kehittämässä palveluitamme eri puolilla Keski-Suomea. Haluamme tällä investoinnilla edesauttaa Uuraisten elinvoimaisuutta paikallisten tarpeita kuunnellen. Samalla investoimme myös moderneihin energia- ja ympäristöteknisiin ratkaisuihin tulevan kiinteistön suhteen, taustoittaa Kyllönen päätöstä.

S-market Uurainen

Uusi myymäläkiinteistö rakennetaan energiatehokkaaksi modernilla CO²-kylmälaitejärjestelmillä sekä tehokkaalla lämmöntalteenotolla Osuuskauppa Keskimaan hiilinegatiivisuustavoitteiden mukaisesti. S-market-konseptin mukaiseen myymälään siirtyvät kaikki Salen entiset palvelut ja lisäpalveluiksi on suunniteltu tässä vaiheessa muun muassa paistopiste ja itsepalvelukassat.

− Nyt kun päätös hankkeen toteuttamisesta on tehty, niin lähdemme rakentamaan kauppaa paikallisten asiakkaiden tarpeisiin. Tavoitteenamme on tarjota kunnan asukkaille uudessa myymälässä sellainen valikoima, että heillä on yhä vähemmän tarvetta asioida ruokaostoksilla oman kunnan ulkopuolella, täsmentää Osuuskauppa Keskimaan hankkeesta vastaava ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen.

Uuden S-marketin tontille siirtyy lisäksi nykyisen Sale Uuraisen yhteydessä sijaitseva ABC-automaattiasema. Polttonestejakelun lisäksi ABC-automaattiasemalle tulee myös sähköautojen peruslatauspiste.

S-marketin investoinnin kokonaiskustannus ABC-automaattiasemineen on yhteensä noin 5,4 miljoonaa euroa. Rakennusprojekti alkaa keväällä 2023 maansiirtotöillä ja uusi myymälä on määrä avata alkuvuodesta 2024.

Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, vesa.kyllonen@sok.fi, 0107673021
Osuuskauppa Keskimaa, Jarno Minkkinen, ryhmäpäällikkö, jarno.minkkinen@sok.fi, 010 767 3039
Osuuskauppa Keskimaa, Heikki Tervanen, liikennekaupan toimialajohtaja, heikki.tervanen@sok.fi, 010 767 3064


Uuraisten kunta:

Uurainen on n. 3700 asukkaan kunta Jyväskylän kaupunkiseudulla. Varsinkin lapsiperheiden suosima Uurainen tarjoaa asukkailleen puhtaan, luonnonläheisen ja turvallisen elinympäristön. #uurainen #sennäkeesuunmuodosta


 

Ruoan verkkokauppapalvelu kasvaa ja siihen panostetaan voimakkaasti Osuuskauppa Keskimaalla. Prisma Seppälän ruoan verkkokaupan S-kaupat.fi-noutopiste uudistetaan. Remontin ajan Seppälän Prisman noutopiste on suljettuna noin kolme viikkoa 6.3.2023 asti. Ruoan kotiinkuljetukset sekä Jyväskylän alueen muut S-kaupat.fi-noutopisteet palvelevat normaalisti remontin ajan.

Prisma Seppälän S-kaupat.fi ruoan verkkokauppaostosten noutopiste on tilausmääriltään suurin Osuuskauppa Keskimaan ruoan verkkokauppaostosten noutopiste.

− Olemme uudistamassa Prisma Seppälän suosittua ruoan verkkokauppaostosten noutopistettä. Uudistuksen myötä palvelusta tulee entistä sujuvampi asiakkaillemme. Saamme noutopisteelle uudet noutolokerikot, joista asiakkaat pääsevät noutamaan tilaamansa tuotteet joustavasti, ilman jonotusta. Uudistus mahdollistaa noutoaikojen laajentamisen ja samalla myös noutoikkunoita pystytään lisäämään, avaa Prisma Seppälän johtaja Joonas Heiskanen.

Noutopisteen uudistuksen yhteydessä myös alueen pysäköintiä parannetaan. Noutopisteen sisääntulo katetaan kauttaaltaan katoksella, jotta ostokset on mahdollista kantaa autoon sateelta suojassa. Prisma Seppälän S-kaupat.fi-noutopiste sijaitsee Prisma Seppälän takana. Sijaintiin ei tule muutoksia uudistuksen yhteydessä, eli sisäänajo tapahtuu jatkossakin Vasarakadun puolelta.

Keskimaalla on yhteensä 13 ruoan verkkokaupan noutopistettä Keski-Suomen alueella. S-kaupat.fi-noutopisteitä uudistetaan parhaillaan Seppälän Prisman noutopisteen lisäksi myös Äänekosken ja Laukaan S-marketeissa.

Ruoan verkkokauppapalvelu löytyy osoitteesta: s-kaupat.fi


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, Prismajohtaja Joonas Heiskanen, joonas.heiskanen@sok.fi, puh. 010 767 3101

Kaupan alan lakko 9.–11. helmikuuta vaikuttaa Osuuskauppa Keskimaan isoimpiin marketteihin Jyväskylässä. Lakkokohteina ovat Keskimaan myymälöistä Keski-Suomessa Prisma Keljo, Prisma Palokka ja Prisma Seppälä sekä S-market Savela ja Vaajala, joiden aukioloaikoihin lakko vaikuttaa. Muualla Keski-Suomessa Keskimaan marketit (S-marketit ja Salet) ovat avoinna normaalisti.

Kaupan alan lakko vaikuttaa Keskimaan markettien aukioloaikoihin Jyväskylässä seuraavasti:

Muutokset yllä mainittujen toimipaikkojen aukioloaikoihin ovat mahdollisia.

Kaupan alan lakon 9.–11.2.2023 aikana Keskimaan muut yksiköt palvelevat normaalein aukioloajoin.

Lakot alkavat valtakunnallisesti 160:ssä S- ja K-ryhmien marketissa (ennakkoon nimetyt toimipaikat, joista Keskimaan toimipaikkoja viisi) sekä Keskon logistiikkapalvelujen alueterminaaleissa torstaina 9.2. klo 05.00 ja päättyvät lauantaina 11.2. klo 05.00.

Osuuskauppa Keskimaa on päättänyt lopettaa Jyväskylässä sijaitsevan Emotion Seppälän liiketoiminnan tappiollisen toiminnan vuoksi. Emotion Seppälän koko henkilökuntaa koskeneet muutosneuvottelut ovat päättyneet 31.1.2023 ja myymälä suljetaan helmikuun loppuun mennessä. Henkilökunnalle pyritään tarjoamaan töitä Keskimaan muista toimipaikoista myymälän sulkemisen jälkeen.

Osuuskauppa Keskimaan kauneuden erikoisliike Emotion Seppälän muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena on päädytty sulkemaan Prisma Seppälän kiinteistössä sijaitseva Emotion Seppälä.

− Viime vuoden tammikuussa avatun Emotion Seppälän myynnilliset toteumat ovat jääneet jokaisena aukiolokuukautena merkittävästi ennakoiduista myyntitavoitteista, eikä näköpiirissä ole keinoja saada kauneuden erikoisliikkeen toimintaa kannattavaksi, toteaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

Muutosneuvottelut koskivat koko Emotion Seppälän vakituista henkilökuntaa, yhteensä kuutta henkilöä. Henkilöstölle pyritään tarjoamaan töitä ensisijaisesti muista Osuuskauppa Keskimaan yksiköistä.

− Tulemme jatkossa keskittämään kosmetiikan huippumerkkien myynnin ja erikoisliikkeen palvelut Sokokselle, joka on ollut vuosia luontainen paikka kosmetiikkaostoksille. Prismojen kosmetiikkaosastoille on tehty viime syksyn aikana merkittäviä uudistuksia ja valikoimat ovat laajentuneet. Olemme havainneet, että Prismoissa asioivat asiakkaat hankkivat yhä enenemissä määrin arjen kosmetiikkaostokset päivittäisten ostosten lomassa, mikä heijastuu erityisesti lähellä sijaitsevien erikoisliikkeiden myynteihin, taustoittaa Kyllönen.

Emotion Seppälän myymälätila on ollut yhteydessä Prisma Seppälän parturi-kampaamon toimintoihin, joten myymälän sulkemisen jälkeen parturi-kampaamon tiloihin tehdään pieniä muutoksia.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, 010 767 3021, vesa.kyllonen@sok.fi

Kauppakeskus Sokkarin alimmassa kerroksessa toimiva Mestarin Kukka siirtyy käytävän toiselle puolelle, Mestarin Herkun yhteyteen. Muutoksen myötä Mestarin Herkun myymälään saadaan toinen sisäänkäynti sekä itsepalvelukassoja molemmille puolille kassalinjastoa sujuvoittamaan asiointia entisestään.  Muutostyöt ovat alkaneet tällä viikolla ja niiden on määrä valmistua 10.2.2023 mennessä. Mestarin Kukalta vapautuvaan tilaan Kauppakeskus Sokkarille etsitään uusi vuokralainen.

Jyväskylässä Kauppakeskus Sokkarin alimmassa kerroksessa toimiva kukkakauppa Mestarin Kukka siirtyy Mestarin Herkun yhteyteen, jossa se jatkossa pystyy palvelemaan asiakkaita joustavammin. Muuton yhteydessä kukkakaupan kylmäkalusteet ja -vitriinit uusitaan energiatehokkaampiin kalusteisiin.

− Mestarin Kukan siirtyminen meidän Mestarin Herkun myymälän yhteyteen tuo kukkapalvelut lähemmäksi asiakkaita ja sujuvoittaa palvelua. Mestarin Kukassa asiointi onnistuu jatkossa entiseen tapaan joko suoraan kauppakäytävältä, mutta uutuutena kätevästi myös Mestarin Herkun puolelta. Jatkossa kukkakaupan tuotteita on saatavilla myös Mestarin Kukan varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella ja niitä pystyy maksamaan myös Mestarin Herkun kassalinjastoon, kertoo Mestarin Herkun myyntipäällikkö Miikka Mikola.

Uusi Mestarin Kukka sijoittuu Mestarin Herkun kassalinjaston ja pääsisääntuloporttien väliin, kauppakäytävän varrelle. Osa tilasta on toiminut aiemmin Mestarin Herkun ostoskärryjen parkkialueena. Lisäksi koko kassalinjasto siirtyy hieman Mestarin Keittiön suuntaan, jolloin tyhjillään oleva peliautomaattialue saadaan hyödynnettyä kassapalveluille. Mestarin Herkun myymäläjärjestykseen ja tuotesijoitteluihin muutoksilla ei kuitenkaan ole vaikutusta.

− Muutoksen yhteydessä toteutamme lukuisten asiakastoiveiden ”täyttymyksen”, eli Mestarin Herkkuun saadaan uusi sisäänkäynti Kauppakadun puoleiseen päätyyn. Lisäksi suosittujen itsepalvelukassojen määrää lisätään ja niitä sijoitellaan kolme kappaletta kassalinjastomme molempiin päihin, summaa Mikola kaupan toimintoihin liittyviä muutoksia.

Remontin aikana Mestarin Kukka palvelee pääosin normaalein aukioloajoin aina kuun vaihteeseen asti. Helmikuun alusta Mestarin Kukan palvelut ovat suljettuna muutamien päivien ajan 1.−2.2.2023, jonka aikana toiminnot siirretään uuteen myyntipisteeseen.

Mestarin Kukalta vapautuvaan myymälätilaan etsitään uuttaa vuokralaista lisäämään Kauppakeskus Sokkarin vetovoimaisuutta entisestään.

− Mestarin Kukalta vapautuva tila Mestarin Herkun, Alkon, Apteekin ja mm. Partioaitan vieressä on asiakasvirroiltaan yksi parhaista kauppapaikoista Jyväskylässä. Kauppakeskus Sokkarin asiakasvirrat ovat kasvaneet viime aikoina positiivisesti, joten uskomme, että tiloihin löytyy hyvin kiinnostusta, toteaa Kauppakeskus Sokkarin johtaja Una Hirvilammi.


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, myyntipäällikkö Miikka Mikola, 010 767 4250, miikka.mikola@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa, Sokos- ja kauppakeskusjohtaja Una Hirvilammi, 010 767 3601, una.hirvilammi@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa aloittaa muutosneuvottelut koskien Jyväskylässä sijaitsevan Emotion Seppälän mahdollista liiketoiminnan lopettamista ja myymälän sulkemista. Neuvottelujen taustalla on yksikön tappiollinen toiminta. Neuvottelut koskevat yksikön koko vakituista henkilökuntaa, yhteensä kuutta henkilöä, joille pyritään tarjoamaan töitä Keskimaan muista yksiköistä, mikäli myymälä päädytään sulkemaan.

Osuuskauppa Keskimaa harkitsee kauneuden erikoisliikkeen Emotion Seppälän toiminnan lopettamista tappiollisen toiminnan vuoksi. Osuuskauppa Keskimaa on antanut 10.1.2023 muutosneuvotteluesityksen asiaa koskien.

Emotion Seppälä avattiin Prisma Seppälän kiinteistöön, parturi-kampaamo Seppälän viereiseen myymälätilaan vuosi sitten tammikuussa 2022.

− Emotion Seppälän myynnilliset tavoitteet ovat jääneen merkittävästi ennakoiduista myyntitavoitteista, eikä näköpiirissä ole keinoja saada kauneuden erikoisliikkeen toiminnan kannattavuutta riittävälle tasolle. Emotion Seppälän toiminta on ollut tappiollista liiketoiminnan avauksesta alkaen, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen neuvotteluiden lähtökohtia.

Muutosneuvottelut koskevat koko Emotion Seppälän vakituista henkilökuntaa, yhteensä kuutta henkilöä. Henkilöstölle pyritään tarjoamaan töitä ensisijaisesti muista Osuuskauppa Keskimaan yksiköistä, mikäli Emotion myymälä päädytään sulkemaan.

Muutosneuvottelut alkavat maanantaina 16.1.2023 ja niiden osalta noudatetaan kahden viikon neuvotteluaikaa.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, 010 767 3021, vesa.kyllonen@sok.fi

Olemme mukana Fingridin sähkönsäästön ennakkoilmoitusringissä. Sitoudumme säästämään sähkönkulutuksessa, mikäli tilanne alkaa näyttämään pahalta. Säästötoimenpiteet eivät vaikuta kaupassa asiointiin.

Keskimaan toimipaikoista kaupan yksiköissä on otettu käyttöön energiansäästötoimet keskitetyn kiinteistöautomaation ohjauksella, keskitetystä energianhallinnasta vastaa SOK Kiinteistöässä.

– Keskimaan kaikissa toimipaikoissa on sama kiinteistöautomaatiojärjestelmä, jonka kautta saamme vaikuttavasti ohjattua sähkönkäyttöä. Ennakkoilmoitusringissä olevana toimijana saamme Fingridiltä ennakkovaroituksen ja pyynnön sähkönsäästöstä, jos tilanne sitä vaatii. Tämän jälkeen alamme keskitettyihin toimiin sähkön säästämiseksi, kertoo SOK Kiinteistöässän Osuuskauppa Keskimaan asiakaspäällikkö Atte Korhonen.

 

Kulutuspiikkien aikaan tehtävät keskitetyt sähkönsäästötoimenpiteet:

– Näiden taloteknisten toimenpiteiden lisäksi valojen himmentyminen on merkki toimipaikkojen henkilökunnalle välttää sähkönkäyttöä tai siirtää sitä kulutushuipun ulkopuolelle, mainitsee Korhonen.

 

Muutokset tulevat käyttöön heti ja koskevat seuraavia yksiköitä. Lista täydentyy päivittäin:

SM Jämsänkoski, SM Kangasniemi, SM Karstula, SM Pihtipudas, SM Hankasalmi, SM Petäjävesi. Prisma Keljo, Prisma Seppälä ja Prisma Palokka. Sale Keltinmäki.

 

 

Jyväskylän kaupunkikeskustassa on tunnustetusti houkutteleva ostoskeskus, mikä on hyvä merkki keskustan vetovoimaisuudesta. Kauppakeskus Sokkarissa kauppakeskusvuokralaisten tyytyväisyys kauppakeskuksen toimintaan on Suomen kärkitasoa. Erityisen tyytyväisiä vuokralaiset ovat kauppakeskuksen johtamiseen. Lisäksi vuokralaisten suositteluhalukkuutta kuvaava NPS-luku sekä kokonaistyytyväisyys ovat valtakunnallisesti kauppakeskusvertailun kärkitasoa.

KTI Kiinteistötieto Oy toteuttaa vuosittain valtakunnallisen vuokralaistyytyväisyyskyselyn kauppakeskuksille. Kauppakeskus Sokkarin osalta kauppakeskusjohtaminen nousi ykkössijalle vertailussa kyselyyn osallistuneihin 24 kauppakeskukseen ympäri Suomen. Kokonaistyytyväisyyden ja suositteluhalukkuutta kuvaavan NPS-luvun osalta Sokkari nousi vertailussa toiseksi.

− Olemme todella iloisia, että meidän vuokralaisemme ovat tyytyväisiä toimintaamme ja meidän tarjoamiin liiketiloihin, palveluihin ja yhteistyöhön.  Se, että meidän vuokralaisemme ovat vertailussa Suomen toiseksi tyytyväisimpiä kauppakeskusvuokralaisia, on meille todella iso asia ja olemme myös tehneet sen eteen paljon töitä viime vuosien ajan, toteaa Kauppakeskus Sokkarin johtaja Una Hirvilammi.

Osa-alueittain tarkasteltuna Sokkarin vuokralaisten kokonaistyytyväisyys on selvästi yli vertailun keskitason tutkimuksen kaikilla osa-alueilla. Parhaiten Sokkari menestyi kauppakeskusjohtamisessa, mikä näkyy muun muassa tyytyväisyydessä kauppakeskustiimin ja vuokralaisten väliseen yhteistyöhön, osaamiseen kauppakeskuksen kilpailukyvyn kehittämisessä sekä päivittäisten asioiden hoitamiseen.

− Sijaintimme Jyväskylän keskustan ytimessä tuo meille omat haasteet ja ne osaltaan näkyivätkin tutkimuksessa kehityskohteina. Teemme loistavan tiimimme kanssa paljon töitä kauppakeskuksen yleisen viihtyvyyden ja siisteyden eteen. Hienot tulokset tyytyväisyysluvuissa kertovat, että työ on tuottanut tulosta ja tästä on hyvä jatkaa kehittämistä edelleen. Olen erittäin onnellinen, että olemme vertailussa valtakunnallisesta parhaiten pärjännyt keskustassa sijaitseva kauppakeskus, iloitsee Hirvilammi.

Osuuskauppa Keskimaan omistamalla Kauppakeskus Sokkarilla on 30 vuokralaista. KTI Kiinteistötieto Oy toteutti vuokralaiskyselyn 19.9.–11.10.2022 sähköisenä kyselynä. Kyselyyn osallistui yhteensä 24 kauppakeskusta Suomesta.


Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, Una Hirvilammi, Sokos- ja kauppakeskusjohtaja, una.hirvilammi@sok.fi, 010 767 3601