Haluaisitko sinä olla mukana Keskimaan hallinnossa?


15.8.2017

Ehdokasasettelu Osuuskauppa Keskimaan edustajiston vaalissa tapahtuu 7.-18.8., joten nyt on kannattaa toimia heti!

Osuuskauppa Keskimaa on asiakkaidensa omistama ja hallinnoima yhtiö. Osuustoiminnallisena yrityksenä Keskimaan tehtävä on huolehtia siitä, että asiakasomistajat saavat edullisia ja monipuolisia palveluita omalla toimialueellaan. Haluaisitko sinä olla mukana osuuskauppasi päätöksenteossa? Osuuskunnassamme hallinto on toteutettu siten, että ylintä päätösvaltaa käyttää edustajisto, joka valitaan neljän vuoden välein järjestettävillä osuuskuntavaaleilla. Keskimaan vaalit käydään lokakuussa 2017.

Edustajistomme tehtävänä on mm. valita hallintoneuvoston jäsenet, vahvistaa vuosittain tilinpäätös sekä päättää ylijäämän palautuksesta. Lisäksi edustajisto on tärkeä keskustelukanava ja tiedonvaihdon paikka Keskimaan johdon ja omistajien välillä. Edustajistossa saat siis välitettyä omat ja verkostosi palautteet ja toiveet Keskimaan tietoon. Lisäksi pysyt hyvin kärryillä siitä mitä Keskimaa tekee eri puolilla toimialuettaan ja minkälaisia kehityssuuntia osuuskaupallasi on. Tulevat vaalit ovat siis mainio mahdollisuus päästä seuraamaan läheltä Keskimaan työtä ja kehittymistä.

Nyt on aika koota ehdokaslistat tulevia vaalejamme varten. Tarvitsemme hyviä ja aktiivisia ehdokkaita koko Keskimaan toimialueelta. Ehdokaslistan asettamiseen tarvitaan kolme osuuskauppamme jäsentä, jotka toimivat listan asettajina. Itse listalla voi olla 24-52 ehdokasta äänestysalueesta riippuen. Vähimmillään ehdokkaita tarvitaan vain kaksi eli listan kokoaminen ei ole työlästä. Listan asettaminen tapahtuu sähköisesti netin välityksellä. Ohjeet löydät osoitteesta keskimaa.fi/vaalit Ehdokasasettelu tapahtuu 7.-18.8., joten nyt on kannattaa toimia heti!

Itse vaalit käydään 27.9.-16.10. välisenä aikana. Äänestää voi joko postitse tulevalla äänestyslipukkeella tai sähköisesti. Meille on tärkeää, että saamme hyvin omistajamme liikkeelle ja äänestämään vaaleissa – edustajisto on ylin päätöksen tekemisen taho Keskimaalla ja siksi aktiivisuus vaaleissa on hyvin toivottavaa. Lähdethän sinä ehdokkaaksi? Ja mikä tärkeintä, muista kannustaa ystäviäsi, sukulaisiasi ja työkavereitasi äänestämään Keskimaan vaaleissa.

Sami Kettunen
Hallintoneuvoston puheenjohtaja