Kuukauden idea: Urbaanilegendaako? Perheloma ilman stressiä


21.11.2016

”Isi ja äiti, te ootte vähän loman tarpeessa!” Pakkaa perhe autoon, suuntaa rentoon lomatunnelmaan ja unohda huolet hetkeksi. Näin se tehdään!

”Isi ja äiti, te ootte vähän loman tarpeessa!” Näin saattaa parahtaa pieni ihminen, kun pimeä talvi on venynyt liian pitkäksi ja ruuhkavuosien arkimankeli on lanannut viimeisetkin energianrippeet perheen aikuisista. Mutta mikä avuksi, kun lomakausi on liian lyhyt ja ajatuskin lapsikatraan ahtamisesta autoon tuntuu tuskaiselta? Ratkaise ongelma helposti: vietä vaikka vain pikainen perheloma. Määränpään ja matkustusajan voit valita itse, sillä Sokos Hotellien majoitusvaihtoehtoja löytyy niin kotikaupungista kuin kauempaakin.

 

Helppouden hurmaa

Matka kuin matka alkaa aina, no, matkustamisella. Perheen kanssa reissuun lähteminen ei välttämättä ole se rentouttavin juttu, sillä kukapa kasvavan lapsen energialla varustettu kaveri jaksaa istua paikoillaan useamman tunnin. Siksi kaukomaille suunnatun auto-juna-lentokone-lentokenttäbussi-rumban sijaan kannattaakin kokeilla kotimaan matkaa kohteeseen, jonne hurauttaa helpoiten. Jos määränpää ei ole kovin kaukana, on helpointa kulkea ovelta ovelle autolla, kun valitsemassasi hotellissa on pysäköintifasiliteetit kunnossa. Jos edessä on kuitenkin tuntien reissaus, mikset junailisi paikalle koko perheen voimin? Lapsille omistetut leikkivaunut pelastavat vikkelät pikkujalat puutumasta junan penkissä, eikä määränpäähän siirtyminenkään tuota ongelmia, jos valitset kohteeksesi hotellin keskeisellä sijainnilla. Junareissun voit tehdä jopa itäiseen naapurimaahamme asti ilman sen suurempaa vaivannäköä (kunhan muistat viisumin!).

 

Sujuvuutta ei arvosteta suotta. Erityisesti isommalla porukalla matkustaessa on tärkeää, että liikoja yllätyksiä ei satu tielle. Tiesitkö, että muutamassa Sokos Hotellissa voit jopa tehdä sisäänkirjautumisen etukäteen? Helpoksi on tehty myös nukkumajärjestelyjen muuttaminen, mikäli perhepeti käy ahtaaksi, vauva valvottaa tai muuten vaan kaipaat kahdenkeskeistä aikaa: lisävuoteen tai jopa kokonaisen lisähuoneen varaaminen on vaivatonta kuin mikä!

 

Touhuilua ja tekemistä  

”Tylsäääääääää, tylsäääää, mitä mä tekisin!” …kun on liikenteessä lasten kanssa, ei hiljaisille hetkille juuri ole sijaa. Lapsilla on kiire tutustua kaikkeen uuteen, eikä touhuamista malttaisi millään lopettaa – siksi aktiviteettien roolia perheen lomareissulla ei voi painottaa liikaa. Kylpyläloma on takuuvarma hitti, joka tarjoaa pienille vesipedoille tekemistä kokonaiseksi päiväksi – ja vetää illalla vilkkaimmankin pikkukaverin sen verran veteläksi, että vanhemmille jää arvokasta aikaa lasten suunnatessa tyytyväisinä unille jo alkuillasta.

 

Mitä monipuolisempi paketti tekemistä, sitä paremmin lapset viihtyvät. Mutta samalla: mitä vähemmän suunnittelua, sitä vähemmän harmaita hiuksia vanhemmille. Yhtälön ratkaisu löytyy erilaisista valmiiksi suunnitelluista koko perheen hotellipaketeista, joiden joukosta löytyy perinteisten vesileikkien lisäksi touhuamista kulttuurista luonnon ihmettelyyn. Miltä kuulostaisi retki eläinpuistoon tai merimaailmaan? Entä liikuntaseikkailu, päivä SuperParkissa tai tutkimusmatka tieteen saloihin? Hurjimmat voivat jopa kokeilla riehumista Duudsonien hengessä. Näissä kohteissa lastenvahtivuoroa ei tarvitse miettiä, sillä tekeminen tempaa mukaansa sellaisella vauhdilla, että vanhemmat ehtivät vaihtaa kuulumisia (tai suudelmia) sillä välin kun lapset viipottavat menemään.

 

Ravintolaelämyksiä ilman hampaiden kiristystä

Mitä pienempi ihminen, sitä valikoivampi maku. Tuliset mausteseokset tai erikoiset kasvikset harvemmin uppoavat perheen nuorimpiin, mutta joskus olisi mukava tarjota lapsille muutakin kuin nauravia nakkeja tai lihapullia ranskalaispedillä. Kaikille maistuva vaihtoehto löytyy lähempää kuin uskoisikaan – nimittäin hotellin buffetista! Seisovasta pöydästä löytyy sopivia makuja niin aikuisille kuin lapsille sekä lounaalla että aamiaisella.

 

Illallisaikaan monipuolisia vaihtoehtoja puolestaa löytyy lasten menuilta. Niissä ei kaihdeta erikoisempiakaan makuja: suurin osa ruokalajeista on samoja kuin aikuisten listalla, ainoastaan pienempinä annoksina. Rohkeimmat vanhemmat uskaltautuvatkin maistattamaan uusia annoksia lapsille myös lomamatkalla. Parhaimmillaan kotiruoasta poikkeava tarjonta ihastuttaa perheen pienimmät niin, että inhokkilista unohtuu mielestä kokonaan.

 

Ravintoloissa ei tarvitse myöskään pelätä, että lapset eivät tulisi huomioiduksi. Syöttötuolit, leikkipaikat ja lastenannokset ovat ravintoloissamme tuttuja elementtejä, jotka takaavat, että myös aikuiset saavat nauttia omasta ajasta perheloman keskellä.

 

Mikä parasta, rattaille tai muille lasten kantamuksille ei tarvitse erikseen etsiä paikkaa, kun hurauttaa hissillä pari kerrosta suoraan omasta huoneesta ravintolan ovelle. Mitä jos aloittaisit loman suunnittelun helposti ja buukkaisit rentouttavan perheretken jo nyt? Se käy verkkosivuillamme jopa nopeammin kuin hissikyyti!

 

Kuukauden idea

Kuukauden idea -sarjassa vinkkaamme katsomaan lomailua uudelta kannalta ja annamme viiden tähden ideoita nautinnollisten lomaelämysten suunnitteluun.