Osuuskauppa Keskimaa toteuttaa jo neljännen kerran Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanjan, jossa keskitytään keskisuomalaisille iloa ja hyvää mieltä tuottaviin konkreettisiin tekoihin. Tänä syksynä Keskimaa etsi yhteistyökumppaneita, jotka pystyvät auttamaan keskisuomalaisia kohtaamaan toisensa poikkeusaikaan sopivalla tavalla. Hakemuksia tuli yli 130 taholta, joista 56 lahjoituskohteen myötä mahdollistetaan yli 101 000 keskisuomalaista kohtaamista. Lahjoituksen kokonaissumma on lähes 138 000 euroa.

 

Keskimaan vuoden 2020 Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanjan lahjoitussumma on edellisten vuosien tapaan yksi euro jokaista Keskimaan asiakasomistajaa kohden. Jo neljännen kerran toteutettavan hyväntekeväisyyskampanjan kokonaispotti nousee uuteen ennätykseen, lähes 138 000 euroon.

Kampanja käynnistyi elokuussa lahjoituskohteiden haulla, tavoitteena saada mukaan yhdistyksiä, seuroja, yrityksiä ja ryhmiä, jotka omalla toiminnallaan auttavat maakuntamme ihmisiä kohtaamaan toisiaan turvallisesti koronakriisin keskellä. Hakemuksia tuli kaikkiaan yli 130. Niistä lahjoituskohteiksi valikoitui 55 toimijaa ja 56 kohdetta, joiden kautta tavoitetaan ennakkoarvioiden mukaan yli 101 000 keskisuomalaista.

−  Koronatilanteesta huolimatta halusimme toteuttaa Ilo auttaa -lahjoituksen myös tänä vuonna ja tukea keinoja, joilla tuodaan tilanteeseen sopivalla tavalla ihmisiä yhteen ja tarjotaan iloa arkeen. Poikkeusaikana ihmiset selvästikin kaipaavat erilaisia yhdessä olemisen muotoja, Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä kuvailee.

Lahjoituskohteiden avulla mahdollistetaan niin lasten, nuorten, lapsiperheiden kuin ikäihmistenkin kohtaamisia

 Lahjoituskohteiksi valikoitui 55 toimijaa ja 56 kohdetta, joiden kautta tavoitetaan ennakkoarvioiden mukaan yli 101 000 keskisuomalaista. Lahjoitussummat vaihtelevat lahjoituskohteiden avustushakemuksien sekä toiminnan piirissä olevien ihmismäärien mukaisesti.

− Tämän vuoden lahjoituskohteen koskettavat hyvin monipuolisesti eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia keskisuomalaisia. Mahdollistamme ympäri Keski-Suomea useilla paikkakunnilla yksittäisiä tapahtumia, tapahtumien livestriimauksia sekä viikoittaisia kohtaamisia jonkin teeman puitteissa, tarinapiireistä ystäväkahvilatoimintaan ja taikuriesityksiin. Tapoja auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa on monia ja se myös näkyy lahjoituskohteidemme moninaisuutena, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Noora Luoma.

Nuoret valmistavat yhdessä ruokaa

Yksi lahjoituskohteista oli Nuortentalo Katutaso Jyväskylässä, jossa joukko nuoria aikuisia kokoontuu yhteisen ruoan äärelle viikoittain.
– Ruoanlaitto ja syöminen kokoavat ihmisiä yhteen taustoihin ja elämäntilanteisiin katsomatta. Samalla tutustutaan toisiin nuoriin sekä erilaisiin ruokakulttuureihin, opitaan edullisen ja terveellisen arkiruoan laittamista ja jaetaan omien bravuuriruokien reseptejä. Lahjoituksen turvin voimme nyt jatkaa ruokatorstaiden järjestämistä vuoden eteenpäin, vastaava nuorisotyöntekijä Hanna Lamberg kertoo.

Laulavia joulutervehdyksiä ikäihmisille ja yksinäisille

Ikäihmisiä ilahduttavista toteutuksista hyvä esimerkki on Toivakka-Joutsan 4H-yhdistyksen toteuttama laulava joulutervehdys. Toivakan ja Joutsan seuduilla asuvilla ikäihmisillä ja yksinäisillä on tänä jouluna mahdollista tilata paikallisen 4H-yhdistyksen kautta laulava joulutervehdys.
– Olemme todella mielissämme saamastamme Ilo auttaa -hyväntekeväisyyslahjoituksesta. Joulutervehdyksen voi tilata yhdistyksen nettisivujemme kautta ja nuoret 4H-yhdistyksen laulajat kiertävät viemässä tervehdyksiä lauantaina 19.12. Näin läheistä ihmistä voi muistaa lämminhenkisellä ja iloa tuottavalla tavalla, vaikka ei itse paikan päälle jouluna pääsisikään, kuvailee Toivakan-Joutsan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Ilmonen.

Avointa muskaritoimintaa lapsiperheille

Lapsiperheiden arkeen tuodaan iloa muun muassa muskaritoiminnan kautta. Jyväskylän seudun Nuorisoseuran avoimessa muskaritoiminnassa on voitu siirtyä Ilo auttaa -lahjoituksen ansiosta turvallisiin pienryhmiin. Näin toimintaa on voitu jatkaa korona-aikanakin.

– Järjestämme Jyväskylässä Yrttisuon ja Mäki-Matin perhepuistossa avoimia muskareita, joihin voi vapaasti tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Nyt korona-aikana pienryhmienkin jatkuvuus on turvattu Keskimaan Ilo auttaa -lahjoituksen ansiosta. Lahjoitusvaroja tullaan käyttämään myös muskaritarvikkeiden hankintaan, toiminnanohjaaja Anna Leino Jyväskylän seudun Nuorisoseurasta kertoo.

Kaikki 56 vuoden 2020 Ilo auttaa -lahjoituskohdetta on listattuna Keskimaan Ilo auttaa -sivustoilla: https://iloauttaa.fi/iloauttaayhteen/.

 Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, kauppaneuvos, 010 767 3011

Osuuskauppa Keskimaa, Noora Luoma, viestintä- ja markkinointijohtaja, 010 767 3040

Osuuskauppa Keskimaa toteuttaa jo neljännen kerran Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanjan, jossa keskitytään keskisuomalaisille iloa ja hyvää mieltä tuottaviin konkreettisiin tekoihin. Keskimaa etsi syksyn aikana kohteita, jotka pystyvät omalla toiminnallaan auttamaan ihmisiä kohtaamaan turvallisesti toisensa. Hakemuksia tuli yli 130 taholta. Yhteistyön rakentaminen on käynnissä ja avustuskohteista päästään kertomaan tarkemmin marraskuussa.

 

Tänä vuonna Keskimaan Ilo auttaa -lahjoitus kohdistetaan Keski-Suomessa toimiville tahoille – järjestöille, yhdistyksille, yrityksille ja seuroille – jotka auttavat keskisuomalaisia kohtaamaan toisensa.
− Käynnistimme elokuun lopulla hyväntekeväisyyskohteiden haun, jonka kautta erilaiset yhdistykset, seurat ja järjestöt pystyivät hakemaan tukea toimintaansa. Toimintaan, jonka avulla autetaan ihmisiä kohtaamaan toisiaan näinä poikkeuksellisina aikoina. Olemme nyt käyneet kaikki yli 130 hakemusta läpi ja lähdemme nyt rakentamaan yhteistyötä valittujen tahojen kanssa, taustoittaa Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanjan puuhanainen, Osuuskauppa Keskimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Noora Luoma.

Yli 130 hakemuksen joukosta avustuskohteiksi on valikoitumassa 55 kohdetta.
− Haluamme tässä vaiheessa kiittää kaikkia hakemuksien lähettäneitä, vaikka työ on vielä kesken. Selvästikin tällaisena poikkeuksellisena koronavuotena ihmiset kaipaavat erilaisia yhdessä olemisen muotoja. Valitsimme avustuksen piiriin hyvin laajasti eri-ikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevien ihmisten kohtaamisiin osoitettuja hakemuksia. Marraskuussa pääsemme kertomaan lisää tämän vuoden avustuskohteista, Luoma lupaa.

Edellisten vuosien tapaan tänäkin vuonna Ilo auttaa -kampanjassa lahjoitetaan yksi euro jokaista Keskimaan asiakasomistajaa kohden. Lahjoituksen kokonaissumma on 138 000 euroa. Hyväntekeväisyyskampanjan avustusyhteistyön teoista osa tulee näkyviksi jo tämän vuoden puolella ja osa jaksottuu ensi vuodelle. Tänä vuonna tapoja auttaa on monia, kuten erilaiset tapahtumat, tavaralahjoitukset, piristävät tervehdykset, yhteinen toiminta, kurssi tai laite, joka mahdollistaa yhteydenpidon läheisiin.

Vuoden 2019 Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanjassa Keskimaa tuki liikkumista ja leikkimieltä kunnostamalla leikkipuistoja sekä ulkoilureittejä Keski-Suomen alueella. Nämä kohteet ovat valmistuneet tämän syksyn aikana ja tuottavat varmasti iloa vuosiksi eteenpäin. Aiempien vuosien kampanjoihin voi käydä tutustumassa tarkemmin Ilo auttaa -sivustoilla: iloauttaa.fi.


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Noora Luoma, viestintä- ja markkinointijohtaja, 010 767 3040, noora.luoma@sok.fi

Osuuskauppa Keskimaa toteuttaa jo neljännen kerran Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanjan, jossa keskitytään keskisuomalaisille iloa ja hyvää mieltä tuottaviin konkreettisiin tekoihin. Tänä vuonna halutaan auttaa ihmisiä kohtaamaan turvallisesti toisensa. Keskimaa etsii nyt erilaisia kohteita ja organisaatioita, jotka haluavat omalla toiminnallaan auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa ilolla. Lahjoituksen kokonaissumma on euro jokaista Keskimaan asiakasomistajaa kohti eli noin 135 000 euroa.

Tänä vuonna Keskimaan Ilo auttaa -lahjoitus kohdistetaan Keski-Suomessa toimiville tahoille – järjestöille, yhdistyksille, yrityksille ja seuroille – jotka lupaavat osaltaan auttaa keskisuomalaisia kohtaamaan toisensa ilolla. Edellisten vuosien tapaan Keskimaa lahjoittaa tänäkin vuonna Ilo auttaa -kampanjaan yhden euron jokaista asiakasomistajaa kohden. Lahjoituksen kokonaissumma tulee olemaan noin 135 000 euroa. Summa tarkentuu syyskuun lopun asiakasomistajien määrän mukaisesti.

Vuoden 2019 Ilo auttaa -lahjoitus kohdennettiin Keskimaan asiakasomistajien toiveiden mukaisesti ulkoilureittien sekä leikkialueiden parantamiseen Keski-Suomen alueella. Kohteet ovat valmistuneet tämän vuoden aikana, osa valmistuu vielä syksyn aikana – iloa näistä kohteista on vuosiksi eteenpäin. Vuonna 2018 Ilo auttaa -lahjoitus käytettiin lasten, perheiden ja vanhusten arjen parantamiseen Keski-Suomessa ja vuonna 2017 lahjoituksen kohteena olivat veteraanit, vähävaraiset perheet ja lapset sekä vanhukset. Yhteenlaskettuna Osuuskauppa Keskimaan lahjoitukset nousevat näiden neljän Ilo auttaa -kampanjan myötä yli 500 000 euroon ja vaikutukset ovat näkyneet tuhansien keskisuomalaisten arjessa.

− Tämä vuosi on ollut hyvin poikkeuksellinen.  Meille oli kuitenkin selvää heti alusta alkaen, että koronatilanteesta huolimatta haluamme tehdä lahjoituksen myös tänä vuonna. Tämän vuotista lahjoituskohdetta mietittäessä halusimme kohdistaa apumme koronatilanteeseen sopivalla tavalla. Ihmiset joutuivat keväällä olemaan pitkiä aikoja eristyksissä ja monia arkeen ja juhlaan liittyvät kohtaamisia jouduttiin välttämään. Nyt haluamme löytää keinoja, joilla tuodaan tilanteeseen sopivalla tavalla ihmisiä yhteen ja sitä kautta iloa ihmisten arkeen, avaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

− Etsimme nyt avustuskohteita ja yhteistyökumppaneita Keski-Suomen alueelta, joiden kautta on mahdollista auttaa ihmisiä yhteen – henkisesti tai fyysisesti. Tukea voivat hakea vaikka koululuokka, työ- tai harrasteporukka tai ihan yksittäinen henkilökin.

Keskimaa käynnistää hyväntekeväisyyskohteiden haun 24.8.2020. Haun kautta yhdistykset, seurat tai erilaiset järjestöt voivat hakea tukea toimintaansa, jonka avulla he auttavat ihmisiä kohtaamaan toisensa. Etsinnässä on lukuisia erilaisia kohteita ja ideoita. Oli kyseessä sitten taidekerhon tai harrastusleirin tukeminen, ikäihmisten aktiivisuuden ylläpito, tapahtuma tai digikurssi etäyhteydenpitoon, voi tukea hakea. Pääasia on, että tuki osoitetaan toimintaan, joka auttaa ihmisiä kohtaamaan toisiaan turvallisesti. Hankkeiden käytännön toteutuksien tulee toteutua vuosien 2020–2021 aikana, ja avustettavat tahot vastaavat toteutuksista itsenäisesti.

− Jäämme innolla odottamaan avustuskohteiden hakemuksia. Odotamme, että sieltä tulee paljon erilaisia, mielenkiintoisia ja innovatiivisiakin ehdotuksia siitä, miten saamme tuotua iloa ihmisten kohtaamisista keskisuomalaisten arkeen tai juhlaan, Määttä jatkaa.

Hakuaika tuen hakemiselle on 24.8.–13.9.2020. Hakukriteerit täyttävät tahot esitellään Keskimaan henkilökunnalle ja lopulliset valinnat tuen saajista tekee Keskimaan koko henkilöstö äänestämällä. Keskimaa kertoo lahjoituskohteiden valinnasta ja lahjoitussumman käytöstä tarkemmin lokakuussa 2020.

Lisätietoja Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanjasta ja lahjoituskohteiden hakulomake:

iloauttaa.fi/iloauttaayhteen


Lisätietoja

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, 050 522 1011
Osuuskauppa Keskimaa, Noora Luoma, viestintä- ja markkinointijohtaja, 040 147 7740