Me tuemme


Lasten harrastaminen ei ole rahasta kiinni

Äänekosken Suolahdessa toimivaa urheilu- ja liikuntaseuraa Suolahden Urhoa Keskimaa on sponsoroinut jo vuosien ajan. Nyt uuden sopimuksen myötä tukisumma kohdennetaan kaikkeen seurassa tehtävään lapsi- ja nuorisotyöhön sekä useampaan eri lajiin.

– Olemme uudistamassa ja nykyaikaistamassa seuratoimintaamme nostamalla suosituimpien lajiemme jääkiekon ja salibandyn rinnalle aiempaa vahvemmin jalkapalloa, painia, yleisurheilua ja koripalloa. Meillä on myös uuden jäähallin innoittamana vasta perustettu taitoluistelujaosto, ja naisjaosto järjestää jumppaa sekä lapsille erilaista toimintaa, kuvailee Urhon toiminnanjohtaja Sami Pekkala.

 

Sponsorointivaroilla voidaan varmistaa, että lasten harrastaminen ei ole rahasta kiinni.

– Uskallan sanoa, että meillä harrastetaan Suomen halvinta jääurheilua, ja muissakin lajeissa pidämme maksut alhaisina taataksemme mahdollisimman monen lapsen osallistumisen. Emoseuralle tulevat sponsorointirahat jaetaan kaikille lajeille ja käytetään pääosin kausi-, turnaus-, halli- ja kenttämaksuihin, Sami kertoo.

 

Suolahden Urhossa liikutetaan noin viittäsataa lasta ja nuorta.

– Valtaosa on 5–10-vuotiaita. Siinä ikäluokassa lapset ovat hyvin innokkaita liikkujia, mutta iän karttuessa rivit harvenevat. Tarjontaa monipuolistamalla yritämme pitää harrastajistamme entistä paremmin kiinni niin, että he pysyivät liikunnan parissa leikkikoulusta aikuisuuteen asti.

Keskimaa on Suolahden Urholle merkittävä, luotettava ja vakaa tukija.

– Jatkuvuus on tässäkin asiassa tärkeää. Pitkään jatkunut kumppanuus kertoo, että puolin ja toisin tehdään asioita hyvin ja oikein, Sami Pekkala arvioi.

Toiveissa Liikuntapeuhulan paluu

Liikuntapeuhula on alle 10-vuotiaille sekä heidän vanhemmilleen tai huoltajilleen neljä kertaa vuodessa järjestetty tapahtuma, jossa lapset pääsevät kokeilemaan eri liikuntamuotoja, temmeltämään, pomppimaan, peuhaamaan, kiipeilemään, juoksemaan ja painimaan.

Jyväskylän Hippos-hallissa Liikuntapeuhulan järjestelyistä vastaavat Jyväskylän Voimistelijat, Jyväskylän Kenttäurheilijat sekä Parkour Akatemia. Jokaisessa tapahtumassa on aina yksi pääsponsori. Keskimaa on perinteisesti ollut rahoittamassa maaliskuun tapahtumaa.

­– Koronan aiheuttaman poikkeustilan vuoksi peuhuloita ei ole voitu liki pariin vuoteen järjestää. Toiveissa kuitenkin on, että vuonna 2022 voisimme palata Hippos-halliin. Tapahtumille olisi nyt enemmän kysyntää kuin koskaan, Liikuntapeuhulan johtaja Kari Kasurinen Jyväskylän Voimistelijoista arvelee.

 

Jyväskylän kaupungin kanssa sopimus Hippos-hallin ja monitoimitalon käytöstä Liikuntapeuhulan areenana päättyy vuoden 2021 loppuun. Jatkosta ei ole vielä sovittu, mutta Kari uskoo kaupungin olevan halukas antamaan Liikuntapeuhuloille jatkomahdollisuuden.

– Kolme tuntia kestävässä tapahtumassa hyvä määrä on pari tuhatta osallistujaa. Mukaan tuleminen ei ole perheelle iso taloudellinen ponnistus. Esimerkiksi Keskimaan Liikuntapeuhulassa pääsymaksu on ollut S-Etukortilla vain kaksi euroa per lippu. Sitten jos ja kun Keskimaan peuhula on ensi keväänä ajankohtainen, kannattaa olla tarkkana ja hankkia liput pikimmiten, sillä ne menevät nopeasti.

Kari kuvailee Keskimaata hyväksi ja luotettavaksi kumppaniksi, jonka toiminta on tältäkin osin ammattimaista.

– Asiat sovitaan kerralla kuntoon, eikä niistä tarvitse sen jälkeen keskustella. Keskimaassa nähdään perheiden liikkuminen ja hyvinvointi tärkeiksi arvoiksi.